DET FORNěJELIGE APOTEK

DET FORNěJELIGE APOTEK

225,00 DKK

Vejl. udsalgspris 225,00 DKK


stk.

af Hans-Otto Loldrup

176 sider. 145 illustrationer. Udgivet 2009.
ISBN 978-87-89742-09-0                     
 
»Hvor mange arbejder på dit apotek?«
»Cirka halvdelen!«


Bogen ser ind bag apotekets lidt højtidelige facade og fortæller mange af de historier, som ikke kommer med i den officielle historieskrivning. Vi møder de originale mennesketyper blandt kunder og medarbejdere, som ikke findes mere. Læser med på kundesedler, hvor »Pinex« forvandles til »Pinotex« og gamle dages »Glycerin­stikpille« blev til en »Kliserinpatron til Affyring«. Her er også apotekets råd mod »Jordslaaet Linned« såvel som mod »alle Krigsgasser« samt opskrifter på både »Mjød« og »Hestehov-Kit«. Og så er der et udvalg af de vittigheder, folk har fortalt om apoteket.

Den finurlige beretning, »Det farmaceutiske liv i Gammelbjerg«, fortæller om dagen, hvor visitator S.B.B. Nielsen ankommer på II. klasse med båden fra København og bliver modtaget af apoteker Ballemoulin med så megen vellagret portvin, at det slører hans kritiske blik under den efterfølgende inspektion. Historien udvikler sig eksplosivt.

Storm P. havde blik for barokke situationer på apotekerne, og bogen viser alle hans tegninger over dette tema.

Munterhed finder vi ikke kun i apoteket. Vi kigger indenfor ved datidens rusgilder, skovture, revyer og fester. Se reportagen fra farmaceuternes største fest, der blev stablet på benene i løbet af et par måneder. Den tiltrak et stort antal københavnere med attraktioner som »Guldmageriet« og »Den tyrkiske Opiumshule«.

Bogen er illustreret med mange sjældne fotos fra apotekslivet, gamle revyer, fester mv.