Vojens Apotek gennem hundrede Śr

Vojens Apotek gennem hundrede Śr

245,00 DKK


stk.

Af Hans-Otto Loldrup

104 sider. Udgivet 2023.
ISBN 978-87-89742-17-5 Indbundet. 245kr. 

Vojens Apotek var det første apotek, der blev oprettet i Sønderjylland efter genforeningen. Det lille provinsapotek måtte have tilskud fra lokalsamfundet i den første tid. Forholdene var små i de første årtier, men de få medarbejdere producerede selv de lægemidler, der skulle bruges.
Apoteket flyttede i 1959 til en nyopført bygning med bedre indretning i Vestergade, og medarbejderne fik nu et moderne laboratorium til fremstillingen af lægemidler. Vi følger udviklingen i de følgende årtier, hvor EDB kom til og ændrede arbejdsgangene i det daglige. Apoteket begyndte desuden at samarbejde med andre i fx »Hjerteprojekt Vojens« i 1988, der skulle skaffe borgerne hurtig hjælp ved hjertestop.
 
I 1995 flyttede apoteket til Rådhuscentret, hvor man finder det i dag, og hvor meget af byens handelsliv er blevet samlet. I 2002 blev der indrettet en ny afdeling af Vojens Apotek, hvor de fremstillede dosispakkede lægemidler, som man stadig leverer til apoteker i hele landet. I 2017 gennemførte den nuværende apoteker, Jacob Grønne, en total modernisering af apotekets indretning
 
Både tidligere og nuværende medarbejdere beskriver deres arbejde, fra dengang, da de selv fremstillede lægemidlerne frem til nutidens apotek, som har fokus på at give kunderne den bedst mulige information om medicin og sundhed. 
 
Historien om Vojens Apotek fortæller samtidig om den udvikling, som alle danske apoteker har gennemgået i de seneste hundrede år.